Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gousses d'ail
- 10 g de piment rouge, long, coupé en deux et épépiné
- 10 g de gingembre, frais, coupé en lamelles (1 mm)
- 10 g d'huile de sésame, toasté
- 800 g de cuisses de poulet, sans peau, avec l'os
- 30 g de sauce soja, claire (voir conseil)
- 30 g de sauce soja, foncée (voir conseil)
- 20 g de vin blanc, sec
- 10 g de feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1595 kJ / 382 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry panang
45 Min
Bœuf Teriyaki accompagné de riz
2h
Quick Indian Butter Chicken
45 Min
Butter Chicken
50 min
Chana Masala
45 Min
Chicken Teriyaki
45 Min
Stroganoff
45 Min
Soupe thaïe aux nouilles
35 Min
Curry de poisson du Kerala
30 min
Pad Thai au poulet
20 Min
Poulet miel-citron vert et riz créole
40 min
Soupe Tom Kha Gai au lait de coco
35 Min