Spaetzles aux asperges, sauce crémeuse à l'ail des ours

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'huile végétale
    40 g
  • d'asperge verte coupées en biseau (3 cm)
    250 g
  • de pignons de pin
    30 g
  • de feuilles d'ail des ours fraîches grossièrement hachées
    20 g
    20 feuilles d'épinards frais, grossièrement hachées
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de farine de blé
    10 g
  • d'eau
    300 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l), émietté
  • de sel et un peu pour assaisonner
    ½ c. à café
  • de poivre moulu et un peu pour assaisonner
    ¼ c. à café
  • de nouilles aux œufs, type spaetzle, fraîches
    500 - 600 g
  • de poivron rouge
    200 g
  • de crème, tout type
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 825 kcal / 3451 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 106 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 324 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...