
Urządzenia i Akcesoria
Chutney z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
650 - 700 g mango, dojrzałego obranego, pokrojonego na kawałki
-
60 g czerwonego octu winnego
-
150 g cukru
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1172.1 kcal /
4904.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
296.1 g
Błonnik
19.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
21.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Chimichurri
5 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Sos barbecue z whisky
50 min
Dymny sos whisky
20 min
Kawior z bakłażana
50 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Koreański sos BBQ
25 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Sos teriyaki
15 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min