
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 650 - 700 g mango, dojrzałego obranego, pokrojonego na kawałki
- 60 g czerwonego octu winnego
- 150 g cukru
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1172.1 kcal / 4904.1 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Węglowodany
- 296.1 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 21.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa Verde
15 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Chutney truskawkowy
50 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Chutney śliwkowy
1 godz.