Urządzenia i Akcesoria
Chutney z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
650 - 700 g mango, dojrzałego obranego, pokrojonego na kawałki
-
60 g czerwonego octu winnego
-
150 g cukru
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
21.5 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
4904.1 kJ /
1172.1 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
19.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
296.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Chimichurri
5 min
Pesto z bazylii
10 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Pikantne aïoli
15 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Malinowy winegret
72 godz.
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Dymny sos whisky
20 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min