Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto ziemniaczane
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
500 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus 2-4 łyżki (opcjonalnie)
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Nadzienie
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju rzepakowego
-
1 pęczek liści czosnku niedźwiedziego, świeżych (ok. 60 g), pokrojonych na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
4 jajka
-
200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
263.4 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
655.2 kJ /
156.5 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Kotlety ruskie
35 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.