Krem z topinamburu z kindziukiem
TM6 TM5

Krem z topinamburu z kindziukiem

4.6 (76 ocen)

Składniki

  • 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
753.9 kJ / 180.2 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
21.6 g
Tłuszcz
10.2 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
2.2 g
Sód
303.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy