Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 303.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min