Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonego bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
550 g
Składniki
-
1 bakłażan (ok. 400-450 g)
-
6 ząbków czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g sera typu feta (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
215.4 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
331.3 kJ /
79.2 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 Min
Guacamole
15 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Dip paprykowo-orzechowy
10 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Sycylijska caponata
30 Min
Pasta z bakłażana
55 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min