
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonego bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
550 g
Składniki
-
bakłażan (ok. 400-450 g)1
-
ząbków czosnku6
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych5 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
sera typu feta (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki50 g
-
soku z cytryny (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego5 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
79.2 kcal /
331.3 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
215.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska