
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonego bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
550 g
Składniki
-
1 bakłażan (ok. 400-450 g)
-
6 ząbków czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g sera typu feta (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
79.2 kcal /
331.3 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
215.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Sycylijska caponata
30 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pesto sezamowe
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada
5 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min