Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy z orzechów nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g
Składniki
-
150 g orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
-
10 - 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
293.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1026.9 kJ /
245.3 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański smalec
2 godz. 15 min
Wegański ser
6 godz. 40 min