Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy z orzechów nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g
Składniki
-
150 g orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
-
10 - 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
293.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1026.9 kJ /
245.3 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 Min
Wegańskie „masło”
2 Std.
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 Min
Hummus z groszkiem
10 Min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min
Granola z czarnym bzem
1 Std. 40 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Sos z sera cheddar
20 Min
Weganella-wegańska mozarella
6 Std. 20 Min
Wegański parmezan
25 Min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 Std.
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min