Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy z orzechów nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g
Składniki
-
150 g orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
-
10 - 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
293.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1026.9 kJ /
245.3 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Jaglane nuggetsy z sosem jogurtowo-musztardowym
2 godz.
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański majonez
15 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1 godz. 30 min