Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy z orzechów nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g
Składniki
-
150 g orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
-
10 - 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
293.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1026.9 kJ /
245.3 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta bezjajeczna
5min
Szarpany jackfruit BBQ
25min
Wegańskie "mięso"
1h 15min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1h
Wiosenny twarożek z tofu
10min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Majonez bez jajek
10min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1h 10min
Wegański parmezan
25min
Wegański majonez
15min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1h 20min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10min