Sos serowy z orzechów nerkowca

Sos serowy z orzechów nerkowca

4.1 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g

Składniki

  • orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych
    150 g
  • płatków drożdżowych nieaktywnych
    10 - 15 g
  • czosnku, granulowanego
    ¼ łyżeczki
  • cebuli suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • napoju migdałowego, niesłodzonego
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • musztardy
    ½ - ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 245.3 kcal / 1026.9 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 293.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...