
Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy z orzechów nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
380 g
Składniki
-
orzechów nerkowca, surowych namoczonych min. 8 godz. (patrz wskazówka), odcedzonych150 g
-
płatków drożdżowych nieaktywnych10 - 15 g
-
czosnku, granulowanego¼ łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
napoju migdałowego, niesłodzonego200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
musztardy½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
245.3 kcal /
1026.9 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
293.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Panierowana cebula bhaji
30 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Ciastka owsiane bez pieczenia
1 godz. 30 min
Sos serowy roquefort
20 min
Mąka ryżowa
5 min
Mąka kokosowa
4 godz.
Mąka ryżowa prażona (do zagęszczania potraw)
30 min
Wegański parmezan
25 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Wegański majonez
15 min
Pasta bezjajeczna
5 min