Urządzenia i Akcesoria
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
-
2 cukinie (ok. 800 g), przekrojone wzdłuż na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
-
10 g cebuli suszonej, mielonej
-
20 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80.5 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
220.4 kJ /
52.7 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
22.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min