Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry

Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry

4.0 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji

Składniki

  • 2 cukinie (ok. 800 g), przekrojone wzdłuż na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 10 g cebuli suszonej, mielonej
  • 20 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 80.5 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 220.4 kJ / 52.7 kcal
Tłuszcz 2.4 g
Błonnik 22.1 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...