Polenta ai porri con topping di castagne

Polenta ai porri con topping di castagne

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di porri tagliati a metà per il
    lungo, a pezzi (4
    cm)
    350 g
  • di burro, non salato
    30 g
  • di farina di mais, bramata (tempo di cottura 40
    min.)
    250 g
  • spicchio di aglio schiacciato
    1
  • di acqua
    1000 g
  • cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
    2
  • di pancetta a cubetti
    80 g
  • di castagne congelate scongelate e tagliate a metà
    200 g
  • di acqua
    3 cucchiai
  • di pepe macinato
    4 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 140 kcal / 586 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...