Gnocchi di ricotta e barbabietola

Gnocchi di ricotta e barbabietola

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di pane raffermo
    30 g
  • di acqua
    700 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a fette (1 cm)
    500 g
  • di farina + q.b. per il piano di lavoro
    300 g
  • di barbabietola, cotta rossa, a fette (1-2 cm)
    200 g
  • di ricotta di pecora a pezzi e precedentemente sgocciolata
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe
    1 pizzico
  • di cannella
    1 pizzico
Condimento
  • di farina
    20 g
  • di burro
    20 g
  • di latte
    300 g
  • di Gorgonzola
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • fili di erba cipollina fresca tritata (1-2 mm) (opzionale)
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 670 kcal / 2803 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...