Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina di grano
- 120 g di margarina vegana, fredda, tagliata a pezzi, + q.b. per ungere lo stampo
- 60 g di acqua, fredda
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura e preparazione
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 30 g di farina di soia, integrale, in sostituzione delle uova
- 60 g di acqua
- 400 g di tofu delicato, sgocciolato
- 30 g di olio di oliva
- 2 cucchiai di lievito alimentare
- 1 cucchiaio di maizena
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di foglie di spinaci, surgelate, scongelate, sgocciolate e sfilacciate grossolanamente (vedere consiglio)
- 2 cucchiai di pangrattato, vegano
- 150 g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
- 30 g di mandorle affettate a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata con verdure di stagione
1h 25 min
Insalata di patate
1 godz. 5 min
Insalata di ebly con vinaigrette alle verdure
Brak ocen
Insalata di würstel e formaggio
Brak ocen
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Crostata salata di spinaci
1sa
Gratin di patate
1 Std. 10 Min
Torta salata di spinaci
55min
Involtini estivi
30 Min
Strudel di cavolo rosso
Brak ocen
Torta di carote argoviese
2 Std.
Focaccia di patate
2 godz. 50 min