Zuppa di lenticchie in versione orientale

Zuppa di lenticchie in versione orientale

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla tagliate a metà
    70 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    30 g
  • di Ras el Hanout (v. Consigli)
    2 ½ cucchiaini
  • di peperoncino rosso, secco, macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di patate pelate
    150 - 200 g
  • di carota
    150 - 200 g
  • di porro
    150 - 200 g
  • di lenticchie gialle
    150 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di prezzemolo fresco tritato
    2 cucchiai
    2 cucchiai di coriandolo fresco, tritato
  • di panna acida (opcjonalnie)
    4 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 271 kcal / 1132 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...