Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 2 ½ cucchiaini di Ras el Hanout (v. Consigli)
- ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato
- 150 - 200 g di patate, pelate
- 150 - 200 g di carota
- 150 - 200 g di porro
- 150 g di lenticchie gialle
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
-
2
cucchiaini di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) -
2
cucchiai di prezzemolo fresco, tritato
lub 2 cucchiai di coriandolo fresco, tritato - 4 cucchiai di panna acida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1132 kJ / 271 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure all'orientale
10min
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1h 15min
Hummus
10min
Zuppa di zucca
35min
Insalata di carote e cavolo cappuccio con feta
15min
Zuppa di zucca e mela con petto di pollo
40min
Agnello al curry indiano
1h 30min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40min
Riso alle verdure
55 min
Brodo vegetale in pasta vegano
1h
Curry di verdure
1h
Curry di cavolfiore e lenticchie
45min