Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina

Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina

4.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di zenzero, secco, macinato
    1 cucchiaino
  • di coriandolo, in polvere
    1 cucchiaino
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • di paprica dolce
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato + q.b.
    ¼ di cucchiaino
  • di cannella
    ½ cucchiaino
  • di curcuma, in polvere
    ½ cucchiaino
  • di peperoncino in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di acqua
    750 g
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini colmi
    2 cubetti di dado per brodo vegetale, (per 0,5 l l’uno)
  • di lenticchie, rosse, secche
    100 g
  • di passata di pomodoro
    800 g
  • di sale + q.b.
    1 pizzico
  • di coriandolo fresco solo le foglioline, per guarnire
    2 - 3 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 236 kcal / 991 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...