Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, halved vertically, or quartered if large
- 550 g red peppers, cut in wedges that fit in feeder
- 600 g white fish fillets, skinless (e.g. cod, hake, haddock, 2-3 cm thick)
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
- 5 g fresh coriander, cut in pieces
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin and 20 g juice
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475 kJ / 352 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 669 mg
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 Std. 15 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45min
Bibimbap Burrito
45min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Seafood Stew with Rice
30min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Pasta alla Nerano
40min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 Min