Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)

Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • onions halved vertically, or quartered if large
    200 g
  • red peppers cut in wedges that fit in feeder
    550 g
  • white fish fillets, skinless (e.g. cod, hake, haddock, 2-3 cm thick)
    600 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh parsley cut in pieces
    5 g
  • fresh coriander cut in pieces
    5 g
  • fresh thyme leaves
    1 Tbsp
  • lemon thin peelings of skin and 20 g juice
    1
  • olive oil
    60 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 352 kcal / 1475 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 669 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...