Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots, halved (approx. 30 g)
- 5 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
-
1
tsp cognac
lub 1 tsp brandy, French - 1 tsp pink peppercorns
- 300 g sour cream
- unsalted butter, for greasing
- 400 g raw prawns, peeled
- 3 pinches fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 Tbsp fresh chives, chopped
- 2 egg yolks, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Bourguignon
1 Std. 30 Min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Salmon and Potato Bake with Dill
1 Std. 15 Min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45min
Steamed Garlic Prawns
30min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Fish Stew
45min
Beef Goulash
2 godz. 45 min
Seafood Risotto
40min