Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots, halved (approx. 30 g)
- 5 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
-
1
tsp cognac
lub 1 tsp brandy, French - 1 tsp pink peppercorns
- 300 g sour cream
- unsalted butter, for greasing
- 400 g raw prawns, peeled
- 3 pinches fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 Tbsp fresh chives, chopped
- 2 egg yolks, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Rice with Duck
1h 5min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 godz. 20 min
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4h
Curried Prawns with Rice
1h
Beef Goulash with Bread Dumplings
1 godz. 30 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Chicken and mushrooms in red wine
45 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Savoury Crayfish Éclairs
1 godz. 20 min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min