Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g celery stalks
- 150 g white cabbage, thickest part of core removed, cut in 1-2 wedges that fit in feeder
- 120 g carrot
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces that fit in feeder
- 30 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g tomato passata
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp sugar
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 800 g water
- 80 g dried ditalini pasta
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, finely sliced
- bread, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 427 mg
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Pork with Spinach Lentils
20min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40 min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Chicken chorizo and chickpea stew
40 min
Lentil and Pancetta Stew
1h