Wersje kompatybilne
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried lentils, any type (see tip)
- 700 g water, plus extra for cooking pasta
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
- 25 - 30 g shallot, halved, to taste
-
40
g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
lub 40 g olive oil - ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
- 320 g dried wholewheat spaghetti
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
- 1 pinch sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 387 mg
Alternatywne przepisy
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 λεπτ.
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Satay Tofu Kebabs
1h 5 min
Quinoa Broth
35 λεπτ.
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 λεπτ.
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 λεπτ.
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 λεπτ.