Wersje kompatybilne
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Crème Fraîche
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 5 g fresh dill, leaves only
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Rosti
- 10 g fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 220 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 120 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 3 Tbsp plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp olive oil
- 200 g smoked salmon
- 1 lemon, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1549 kJ / 370 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1394 mg
Alternatywne przepisy
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 Std. 20 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40 Min
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 Min
Best Basic Houmous
5 Min