Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g courgettes, ends removed
- 500 g potatoes, trimmed if necessary to fit in feeder
- 100 g Parmesan cheese, trimmed if necessary to fit in feeder
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 3 garlic clove
- 80 g coarse rye bread, torn in pieces
- 150 g onions, quartered
- 500 g tomato passata
- 170 g water
- 1 tsp caster sugar
- ¼ - ½ tsp red pepper flakes, to taste
- 1 tsp dried oregano
- 10 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 125 g mozzarella (1 ball), torn in small pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1580 kJ / 378 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 963 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom Stroganoff
30min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Risotto with Broccoli Rabe
30min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Courgette and Feta Risotto
30min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Pearl Barley and Chicken Salad
1h
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min