![Courgette and Potato Parmigiana (TM5) Courgette and Potato Parmigiana (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a2d83d4dbe70262c7b3afb2a741df9b/Derivates/bfc63c331ef036c915176028c45715e0f268413b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g courgettes, ends removed
- 500 g potatoes, trimmed if necessary to fit in feeder
- 100 g Parmesan cheese, trimmed if necessary to fit in feeder
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 3 garlic clove
- 80 g coarse rye bread, torn in pieces
- 150 g onions, quartered
- 500 g tomato passata
- 170 g water
- 1 tsp caster sugar
- ¼ - ½ tsp red pepper flakes, to taste
- 1 tsp dried oregano
- 10 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 125 g mozzarella (1 ball), torn in small pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1580 kJ / 378 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 963 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Pasta alla Nerano
40 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Pasta with Vegetable Ragout
45min