Urządzenia i Akcesoria
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portion
Składniki
-
mozzarella cut in pieces (2 cm)100 g
-
Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
400 g dairy-free milk of choicemilk400 g
-
carrot cut in pieces (2 cm)200 g
-
medium eggs3
-
plain flour (see tip)100 g
-
olive oil plus extra for frying40 g
-
fine sea salt½ tsp
-
shallot (approx. 40 g), halved1
-
garlic clove1
-
fresh basil leaves plus extra for garnish5 g
-
cherry tomatoes cut in halves300 g
-
water50 g
-
tomato purée10 g
-
fine sea salt1 - 2 pinch
-
ground black pepper1 - 2 pinch
-
baby spinach, fresh100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
681 mg
Białko
24 g
Kalorie
2099 kJ /
501 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Quick Falafel
30min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1h 30min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Lentil Moussaka
2h 20min
Green Bean Pizza
3h
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Salt Cod Gratin
50min
Happy Veggie Empanadas
1h 10min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min