Wersje kompatybilne
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g olive oil
- 80 g shallots
- 150 g leeks (white part only), cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 550 g water
- 200 g dried Puy lentils
-
1
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 large eggs
- 100 g goat's cheese, soft
- 70 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min