Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce

Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce

4.1 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves
    10 g
  • olive oil
    50 g
  • shallots
    80 g
  • leeks (white part only), cut in pieces
    150 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water
    550 g
  • dried Puy lentils
    200 g
  • vegetable stock paste homemade
    1 heaped Tbsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fresh spinach leaves
    150 g
  • large eggs
    4
  • goat's cheese, soft
    100 g
  • Greek yoghurt
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 496 kcal / 2076 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...