Wersje kompatybilne
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g olive oil
- 80 g shallots
- 150 g leeks (white part only), cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 550 g water
- 200 g dried Puy lentils
-
1
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 large eggs
- 100 g goat's cheese, soft
- 70 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Garlic and White Bean Stew
50min
Vegetable Stroganoff
30min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min