![Risotto pere e Castelmagno Risotto pere e Castelmagno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5bd04d1e30fc52ac60406c30c8a720a2/Derivates/8f5e1761a31e746d24783bf223649c11132d7392.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Castelmagno a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua calda (non bollente)
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 150 g di pere Williams, mature sbucciate e a dadini (1 cm)
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2036 kJ / 486.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 651.3 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle castagne
30min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 godz. 10 min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto con petali di carote e caprino
30min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Risotto mele, speck e timo
40min
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto zafferano e salsiccia
40min