Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Castelmagno a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 50 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua calda (non bollente)
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 150 g di pere Williams, mature sbucciate e a dadini (1 cm)
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2036 kJ / 486.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 651.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min
Risotto lardo e crescenza al miele
35 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 min
Cocktail Rossini
10 Min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto pere e Taleggio
40 min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto mele, speck e timo
40 min