Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Salsa allo yogurt
- 1 spicchio di aglio
- 3 foglie di menta fresca, lavate + q.b.
- 200 g di yogurt greco, non zuccherato
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva, a piacere
Polpettine di radicchio
- 50 g di scalogno a pezzi
- 200 g di radicchio rosso di Verona a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 3 uova
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 80 g di pangrattato + q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 18 pezzi
- Kalorie
- 6047 kJ / 1445 kcal
- Białko
- 78.7 g
- Węglowodany
- 97.2 g
- Tłuszcz
- 84.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 4475.1 mg
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40min
Burger di cavolo nero
45min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1h
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Sformato vegetale
1h
Schiacciatina zucca e carote
45min
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Sformatini di agretti
1h
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Tris di salse per aperitivo
30min