Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di cipolla rossa a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di speck a cubetti
- 350 g di radicchio a pezzi
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 uova
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1348.3 kJ / 322.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 548.6 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1sa 10 dk
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Crostata salata tricolore
1h 30min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Quiche con pere, salvia e Fontina
1sa 10 dk
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta salata asparagi e provola
1h 30min
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1sa 10 dk