Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 80 g di sedano a pezzi
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 800 g di acqua
- 2 cucchiai di dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di cavolo nero a listarelle
- 3 panini a fette
- 250 g di Fontina a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2329.3 kJ / 556.8 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1122.7 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 godz.
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min
Ribollita
2h 30 min
Zuppa di porri e orzo
45 min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 min
Zuppa frantoiana
45 min
Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo
40 min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 Min
Mesciua spezzina
1 godz.
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1h 5min
Lasagne di verza
2h 30 min
Vellutata di asparagi e cocottine di uova filanti (Bimby Friend)
45 min