Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di burro
- 500 g di cimette di cavolfiore a pezzi (circa 3 cm)
- 160 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 5 - 10 g di tartufo nero fresco a fette sottili (2 mm)
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 475.7 kJ / 113.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 347 mg
Alternatywne przepisy
Purè di cavolfiore (vegan)
40 Min
Burger di cavolo nero
45 Min
Contorno di cavolo nero
20 min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Purè di finocchi
35 Min
Mini soufflé al broccolo romanesco con fonduta al caprino
1 godz. 20 min
Purè di broccoli
40 Min
Flan al cavolo viola
55 Min
Purè di cavolo viola
40 Min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 Std. 15 Min
Purè di carote speziato
50 Min
Flan di cavolfiore
45 Min