Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti
- ½ cucchiaino di sale
- 350 g di filetti di sgombro sott'olio, ben sgocciolati
- 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3922 kJ / 937 kcal
- Białko
- 64.4 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 1753 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30 Min
Ragù di verdure primaverili
30 Min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2h
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Galletto ripieno con funghi e salsiccia
1h 20min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Spaghetti alla siciliana
30 Min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1 Std.
Sugo pomodoro e ricotta
1 Std.
Pasta broccoli e acciughe
40 min
Pasta alla carcerata
30 Min