
Urządzenia i Akcesoria
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
26 kromek
Składniki
-
mleka plus dodatkowo 3 łyżki do posmarowania (patrz wariant)330 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia40 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
miodu, płynnego80 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
kawy zbożowej, rozpuszczalnej15 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
rodzynek100 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
118.4 kcal /
495.6 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
144.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska