
Urządzenia i Akcesoria
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
Zaczyn owsiano-ryżowy (dzień 1.)
-
wody120 g
-
mąki owsianej bezglutenowej85 g
-
mąki ryżowej85 g
-
bezglutenowego zakwasu owsiano-ryżowego15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody470 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia45 g
-
drożdży świeżych (opcjonalnie) pokruszonych5 g
-
cukru2 łyżeczki
-
mąki ryżowej90 g
-
mąki gryczanej75 g
-
mąki owsianej bezglutenowej70 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia60 g
-
skrobi z tapioki50 g
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)35 g
-
soli2 łyżeczki
-
jajko roztrzepane1
-
ziarna, mieszane np. słoneczka, dyni, maku, sezamu, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220.7 kcal /
923.8 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
35.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
331.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min