
Urządzenia i Akcesoria
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
Zaczyn owsiano-ryżowy (dzień 1.)
-
wody120 g
-
mąki owsianej bezglutenowej85 g
-
mąki ryżowej85 g
-
bezglutenowego zakwasu owsiano-ryżowego15 - 30 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody470 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia45 g
-
drożdży świeżych (opcjonalnie) pokruszonych5 g
-
cukru2 łyżeczki
-
mąki ryżowej90 g
-
mąki gryczanej75 g
-
mąki owsianej bezglutenowej70 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia60 g
-
skrobi z tapioki50 g
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)35 g
-
soli2 łyżeczki
-
jajko roztrzepane1
-
ziarna, mieszane np. słoneczka, dyni, maku, sezamu, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220.7 kcal /
923.8 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
35.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
331.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska