Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 110 - 130 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 400 - 450 g różyczek brokułu
-
1 ⅓
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 900 g wody
- 250 g mleka
- ⅔ - 1 ¼ łyżeczki soli
- ⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 616.3 kJ / 147.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 422.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 menit
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 Min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa z białych warzyw
45 menit
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min