
Urządzenia i Akcesoria
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Krem z kalarepy
-
kalarepy młodej, z liśćmi (2-3 szt.), pokrojonej kawałki350 - 400 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w krążki50 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła20 g
-
rozmarynu, suszonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
Olej koperkowy
-
koperku, świeżego tylko liście (ok. 1-1½ pęczka)10 - 15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
oliwy z oliwek40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
163.3 kcal /
683.3 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
613.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska