Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym

Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym

4.7 346 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Krem z kalarepy
  • kalarepy młodej, z liśćmi (2-3 szt.), pokrojonej kawałki
    350 - 400 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • pora tylko białej części, pokrojonej w krążki
    50 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • masła
    20 g
  • rozmarynu, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, 18% tłuszczu
    100 g
Olej koperkowy
  • koperku, świeżego tylko liście (ok. 1-1½ pęczka)
    10 - 15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • oliwy z oliwek
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 163.3 kcal / 683.3 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 11.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 613.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...