
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
pieczarek przekrojonych na pół400 g
-
wody500 - 600 g
-
mleka200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
mąki pszennej50 g
-
soli½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
serka kremowego40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.7 kcal /
735.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
365 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska