Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
400 g pieczarek przekrojonych na pół
-
500 - 600 g wody
-
200 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g serka kremowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
365 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
735.1 kJ /
175.7 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z rukoli
35 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.