Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

4.3 6.8K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 500 - 600 g wody
  • 200 g mleka
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 50 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g serka kremowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 175.7 kcal / 735.1 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 365 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...