
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 75 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
- 70 g selera pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM lub warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu mięsnego lub warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - ¼ - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ½ pęczka szczypiorku grubo posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 195.9 kcal / 819.5 kJ
- Białko
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 494.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z porów
30 min