Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
75 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
2 kostki bulionu, lub warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM lub warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ pęczka szczypiorku grubo posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
494.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
819.5 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min