
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
75 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM lub warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ pęczka szczypiorku grubo posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195.9 kcal /
819.5 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
494.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska