Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

4.7 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 230 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 20 - 30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 3 rzodkiewki przekrojone na pół
  • 20 g oleju
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 25 g białego octu winnego
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152.4 kcal / 637.7 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 647.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...