
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z młodej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
230 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
20 - 30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 rzodkiewki przekrojone na pół
-
20 g oleju
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
152.4 kcal /
637.7 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
647.3 mg