Urządzenia i Akcesoria
Sos tatarski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
25 porcji
Składniki
-
100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
100 g pieczarek konserwowych
-
150 g majonezu
-
100 g jogurtu naturalnego, gęstego100 g kwaśnej śmietany gęstej
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
1 płaska łyżeczka soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
179.3 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
214.2 kJ /
51.2 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Sos gribiche
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Pasta z wędliny
10 min
Pasta z łososia
5 min
Tzatziki
15 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min