Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 100 g pieczarek konserwowych
- 150 g majonezu
-
100
g kwaśnej śmietany, gęstej
lub 100 g jogurtu naturalnego, gęstego - 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 214.2 kJ / 51.2 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 179.3 mg
Alternatywne przepisy
Sos gribiche
20 Min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 Min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 Min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 Min
Sos jogurtowy
5 Min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Pasta jajeczna
5 Min
Pasta z łososia
5 Min
Pasta z wędliny
10 Min
Tzatziki
15 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35min