
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g grzybów, suszonych
- 300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
- 250 g mleka
- 250 g wody mineralnej niegazowanej
- 250 g mąki pszennej
- 5 jajek
- 35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
- 1 ½ łyżeczki soli
- 550 - 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 30 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta ilość do panierowania krokietów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 178.8 kcal / 748.1 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 641.3 mg
Alternatywne przepisy
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Karpatka
5 godz.
Łazanki
1 godz.
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Bigos
1 godz. 30 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2 godz. 10 min