Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z grzybami i kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
20 g grzybów, suszonych
-
300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
-
250 g mleka
-
250 g wody mineralnej niegazowanej
-
250 g mąki pszennej
-
5 jajek
-
35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
-
1 ½ łyżeczki soli
-
550 - 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do panierowania krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
641.3 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
748.1 kJ /
178.8 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 godz. 45 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Bigos
1 godz. 30 min
Placki ziemniaczane
45 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min