Krokiety z grzybami i kapustą
TM6 TM5

Krokiety z grzybami i kapustą

4.9 (1.7K ocen)

Składniki

  • 20 g grzybów, suszonych
  • 300 g wrzącej wody, do namoczenia grzybów
  • 250 g mleka
  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 250 g mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 35 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 550 - 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bułka tarta, ilość do panierowania krokietów

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
748.1 kJ / 178.8 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
21.2 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
2.3 g
Sód
641.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy