![Butternut Squash Ravioli Soup Butternut Squash Ravioli Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab6121f8-30e6-40b3-b5ab-e2dba244b406/Derivates/781273c8-7367-47b2-8f21-074d40401def.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 shallot (approx. 1 oz), cut into halves
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 1 oz olive oil
- 4 oz bacon, diced (½-¾ in.)
- 14 oz butternut squash, diced (1 in.)
- 3 ½ oz potatoes, cut into pieces
- 28 oz water
-
1 ½
tsp chicken stock paste
lub 1 ½ chicken stock cubes, crumbled - 1 - 2 pinches ground nutmeg
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 9 oz cheese filled ravioli, fresh, store bought, 3 minutes cooking time (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695 kJ / 404 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1577 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 Min
Italian Wedding Soup
1 Std. 15 Min
Butternut Squash Macaroni and Cheese
1 Std. 15 Min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 Std.
Turkey and Corn Soup
1 Std. 5 Min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 Min
Florentine Meatballs and Linguine
1 Std. 10 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min
Chicken Fajita Soup
50 Min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min