Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz dried black-eyed peas
- 9 oz yellow onions, quartered
- 4 oz celery stalks, cut into pieces (2 in.)
- 6 oz red bell peppers, cored and cut into pieces (2 in.)
- 6 oz green bell peppers, cored and cut into pieces (2 in.)
-
6
oz salt pork, diced (¼ in.)
lub 6 oz bacon, diced (¼ in.) - 1 tbsp Cajun spice mix
- 1 tsp smoked paprika
- ¼ - ½ tsp cayenne pepper, or to taste
- 1 ham hock (approx. 8 oz)
- 66 oz water, divided, plus extra, to rinse and soak
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 oz long-grain rice
- hot sauce, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140 kJ / 750.5 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1658.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min
Southern Peach Cobbler
1h 15min
Refried Beans
4h 10min
Oven Baked Vegetable Chips
1 godz. 45 min
Spiced Pears with Sangria
1 godz. 20 min
Black Bean Dip
5min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Red Beans and Rice
1h 15min
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Pumpkin Chili
50 min
Artichoke Alfredo Sauce
45 min