
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prepare the cracking
- 2500 g boneless pork belly (see Tips)
- sea salt to sprinkle
Prepare the stuffing
- 2 eschalots cut into halves
- 20 g unsalted butter
- 100 g pancetta diced
- 80 g raw macadamia nuts
- 100 g dried figs
- 150 g pork sausage casing removed
- 1 tsp fresh rosemary leaves
- 1 tbsp fresh parsley leaves
Stuffing the pork
- 1 - 2 pinches sea salt plus extra to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- olive oil to drizzle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1855.2 kcal / 7762 kJ
- Białko
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 185 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.9 g
- Sód
- 346.8 mg