Roast porchetta with fig macadamia stuffing

Roast porchetta with fig macadamia stuffing

4.8 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions

Składniki

Prepare the cracking
  • boneless pork belly (see Tips)
    2500 g
  • sea salt to sprinkle
Prepare the stuffing
  • eschalots cut into halves
    2
  • unsalted butter
    20 g
  • pancetta diced
    100 g
  • raw macadamia nuts
    80 g
  • dried figs
    100 g
  • pork sausage casing removed
    150 g
  • fresh rosemary leaves
    1 tsp
  • fresh parsley leaves
    1 tbsp
Stuffing the pork
  • sea salt plus extra to season
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • olive oil to drizzle

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1855.2 kcal / 7762 kJ
Białko 35.2 g
Tłuszcz 185 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 65.9 g
Sód 346.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...