Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond quinoa pastry
- 100 g butter, chilled and cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 60 g raw almonds (see Tips)
- 40 g quinoa flakes
- 80 g plain flour
- 60 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 3 tsp cold water
Ricotta filling
- 600 g fresh ricotta cheese (see Tips)
- 2 tsp vanilla bean extract
- 60 g maple syrup
- ½ tsp ground cinnamon (optional)
- 3 tamarillos (approx. 250 g), peeled and cut into slices
- 3 fresh figs (approx. 120 g), cut into halves
- 1 pomegranate, arils only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 940.1 kJ / 390.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 159.1 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Apple cake
1h
Raspberry mini clafoutis
30min
Peach and plum upside-down cake
50min
Baked cherry crumble cheesecake
1 Std. 25 Min
Raspberry and lemon flan
1h
Mixed berry clafoutis
40min
Chewy pistachio biscuits
45min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Cherry clafoutis
1h 5min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h