Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond quinoa pastry
- 100 g butter, chilled and cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 60 g raw almonds (see Tips)
- 40 g quinoa flakes
- 80 g plain flour
- 60 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 3 tsp cold water
Ricotta filling
- 600 g fresh ricotta cheese (see Tips)
- 2 tsp vanilla bean extract
- 60 g maple syrup
- ½ tsp ground cinnamon (optional)
- 3 tamarillos (approx. 250 g), peeled and cut into slices
- 3 fresh figs (approx. 120 g), cut into halves
- 1 pomegranate, arils only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 940.1 kJ / 390.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 159.1 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut torte
3h 15min
Spiced red wine pears
45min
Apple cake
1h
Lemon cake
2 godz.
Yoghurt cake
1h 40min
Apple tart
1h
Peach and plum upside-down cake
50 min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Baked cherry crumble cheesecake
1 Std. 25 Min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.