Poulet grillé à la citronnelle à la vietnamienne avec riz (sans gluten)

Poulet grillé à la citronnelle à la vietnamienne avec riz (sans gluten)

4.7 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de cuisses de poulet désossées avec peau
    700 g
  • de cacahuètes grillées salées
    50 g
  • gousses d'ail
    2
  • piment frais rouge ou vert, épépiné, en morceaux (1 cm)
    1
  • de miel
    70 g
  • de jus de citron vert
    20 g
  • de sauce de poisson
    50 g
  • d'eau
    1030 g
  • de citronnelle fraîche en morceaux de 4 cm
    30 g
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de riz blanc, de type jasmin
    200 g
  • de laitue Romaine en fines lamelles (1 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 536.2 kcal / 2243.6 kJ
Białko 42.8 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1736.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...