Légumes rôtis marinés

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Les légumes
  • 500 - 600 g de légumes variés (p. ex. oignons rouges, poireaux, carottes, courgettes, choux-fleurs, brocolis, courges, betteraves, fenouil, poivrons, pommes de terre ou patates douces)
La marinade et la finition
  • 50 g d'échalotes coupées en deux
    50 g d'oignons, coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 40 g d'huile d'olive
  • 20 g de jus de citron
  • 40 g de miel
  • 1 c. à café de poudre de paprika doux
  • ¼ de c. à café de piment, sec, en flocons
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321 kcal / 1341 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...