Poivrons farcis à la bolognaise de lentilles

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La bolognaise de lentilles
  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 400 g de carottes en morceaux (2-3 cm)
  • 1 conserve de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
  • 200 g de lentilles rouges séchées
  • 200 g d'eau
  • 90 g de concentré de tomates
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poudre de paprika piquant
  • ½ c. à café de poivre noir, moulu
  • 1 c. à café de sucre
  • 1 c. à café de marjolaine, fraîche
  • 1 ½ c. à café de basilic séché
  • 2 pincées de cannelle moulue
  • 6 poivrons rouges de taille moyenne, chapeau coupé et épépiné
La garniture et la finition
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • baguette
  • 200 g de fromage à tartiner lisse

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 472 kcal / 1975 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 869 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...