Saumon teriyaki à l'érable avec riz et brocoli

Saumon teriyaki à l'érable avec riz et brocoli

4.6 88 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 godz.
4 portions

Składniki

Marinade et glaçage teriyaki
  • 30 g de gingembre pelé et tranché (voir Conseil)
  • 100 g de sauce soya japonaise
  • 60 g de mirin
  • 100 g de sirop d'érable pur
  • 520 - 680 g de filet de saumon frais, paré et désarêté coupé en 4 pavés de 130 g-170 g chacun.
Saumon avec riz et brocoli
  • 250 g de riz blanc à grain court à sushi (p. ex. : Kokuho Rose, Calrose)
  • 340 g de brocoli, détaillé en bouquets de 3-4 cm
    340 g de pois mange-tout, de 3-4 cm
  • 1000 g d'eau
  • 1 oignon vert (opcjonalnie) ciselé, pour décorer
  • graines de sésame noires (opcjonalnie) grillées, pour décorer

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1499.6 mg
Białko 39.5 g
Kalorie 2783 kJ / 665.2 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 74.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...