
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g d'abricots en quartiers
lub 200 g de pêches en quartiers - 70 g d'oignons rouges en quartiers
- 250 g de tomates cerises coupées en deux (voir variation)
- 180 - 200 g de laitue Romaine déchirée en morceaux
- 1200 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 250 g de pâtes sèches courtes (complètes)
- 1 gousse d'ail
- 30 g de parmesan en morceaux
- 10 g feuilles de basilic frais et un peu plus pour décorer
- 10 g de jus de citron
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 pincées de flocons de piment rouge
- 2 - 3 pincées de sel
- 4 burratas (boules entières de ± 50 g chacune) (voir variation)
- de la baguette coupée en diagonale et grillée (opcjonalnie)
- des graines variées pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 505.8 kcal / 2116 kJ
- Białko
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Sód
- 1195 mg