Pak-choï et riz au jambon

Pak-choï et riz au jambon

4.5 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 portions

Składniki

  • 250 g de riz à grain court Japonica
  • 2 gousses d'ail
  • 40 g d'oignons de printemps parties blanches et vertes, en tranches
  • 20 g d'huile végétale
  • 200 g de jambon cuit en morceaux (2 cm)
  • 150 g de pak-choï (± 1 pièce), en morceaux (3 cm)
  • 360 g d'eau et un peu plus pour tremper le riz
  • 10 g de vin de riz de Shaoxing
  • 5 g de vinaigre de riz
  • 20 g de sauce soja
  • 1 c. à café de sel

Wartości odżywcze na 3 portions

Kalorie 1469.7 kcal / 6149.4 kJ
Białko 54.9 g
Tłuszcz 39.2 g
Węglowodany 215.7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 5453.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...