Wersje kompatybilne
Pizza au pesto de pistache, fromage stracciatella et mortadelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à pizza
- 120 g d'eau
- 2 - 3 g de levure fraîche
- ½ c. à café de sucre
- de l'huile d'olive extra vierge, pour graisser
- 200 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
Pesto de pistaches
- 20 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 90 g de pistaches décortiquées, non salées
- ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
- 3 feuilles de basilic frais
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
Garniture
- 80 g de fromage stracciatella de bufflone
- 60 g de mortadelle, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2200.8 kJ / 526 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 384.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de poulet à la tomate et au basilic
1h
Pâtes au pesto à l'italienne et tomates cerises confites (végétarien)
30min
Sabayon classique
15min
Brouillade rose
15min
Gaspacho poivrons, coriandre et réduction balsamique
Brak ocen
Sauce béarnaise
20min
Dip aux herbes et noix de cajou
8 Std. 10 Min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Focaccia aux oignons
2h
Blancs de poulet à la pizzaiola
55min
Pizza au bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 Std. 35 Min
Frangipane aux poires
1h 30min