Pizza au pesto de pistache, fromage stracciatella et mortadelle

Pizza au pesto de pistache, fromage stracciatella et mortadelle

4.5 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 parts

Składniki

Pâte à pizza
  • 120 g d'eau
  • 5 g de levure fraîche
  • ½ c. à café de sucre
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • 200 g de farine à pain
  • 1 c. à café de sel
Pesto de pistaches
  • 20 g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
  • 90 g de pistaches décortiquées, non salées
  • ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 3 feuilles de basilic frais
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
Garniture
  • 80 g de fromage stracciatella de bufflone
  • 60 g de mortadelle en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 384.3 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 2200.8 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...