Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1050 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
50 g kaszy gryczanej, prażonej
-
140 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)
-
30 g cebuli
-
10 g oliwy z oliwek
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2599.4 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1545.8 kJ /
369.5 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min