
Urządzenia i Akcesoria
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
wody1050 g
-
soli plus 1 szczypta1 łyżeczka
-
kaszy gryczanej, prażonej50 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki (małe pozostawić w całości)140 g
-
cebuli30 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
chili, mielonego1 szczypta
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
369.5 kcal /
1545.8 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2599.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min