Shakshuka au poivron jaune et avocat

Shakshuka au poivron jaune et avocat

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 400 g de poivrons jaunes en morceaux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 300 g de tomates concassées en conserve
  • 100 g d'eau
  • 40 g de purée de tomates
  • 20 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • 1 c. à café de paprika fumé
  • 1 c. à café de poudre de curcuma séché
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 1 ¼ c. à café de sel
  • 2 avocats
  • 2 - 3 c. à soupe de tahini
  • ½ bouquet de coriandre fraîche hachée
  • 4 morceaux de pain plat (flatbread)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499.6 kcal / 2090.4 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1093.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...