Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g de tomates, fraîches ou en conserve
-
1
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 1 c. à café de pâte de bouillon de légumes, faite maison - ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 50 - 100 g de vin blanc
- 350 g de courgettes, en cubes
- 200 g de carottes, en rondelles
- 200 g de champignons frais, en lamelles
- 400 g de tofu ferme, en cubes
- 1 ½ c. à café de basilic déshydraté
- 1 c. à café d'origan séché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 756 kJ / 181 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de légumes et tofu
1h
Tofu sur riz et sauce aux cacahuètes
45min
Légumes racines et céréales mélangées
3h 15min
'Mac & Cheese' au butternut
45min
Nasi goreng
50 Min
Pain de lentilles
1h 55 phút
Chili non Carne
1h
Soupe au potiron, chou-fleur et chou romanesco
45min
Curry de légumes indien
50 Min
Lasagne de chou-fleur et épinards
1 Std. 45 Min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1h
Burger végétalien aux haricots
1 Std. 20 Min